Avrupa Harici Ürünler

Black & Decker küresel bir kaliteli elektrikli ve şarjlı el ve bahçe aletleri, aksesuarlar, lazer cihazları ve küçük ev aletleri üreticisidir. Ürün ve hizmetleri 9 markayla 100'den fazla ülkede pazarlanmaktadır ve 11 ülkede üretim operasyonlarına sahiptir.

Her ürün nerede satışa sunulduğuna bağlı olarak farklı yasal gerekliliklere tabiidir. Avrupa’da Avrupa Parlamentosu, mevzuatı elektrikli ve şarjlı aletlerin, ataşmanların ve aksesuarların CE işaretini taşımadan ve Avrupa pazarında satışa sunulmadan önce uymaları gereken yönergeler halinde tanımlar.

Buna ek olarak, Avrupa kanunları tarafından gerekli görüldüğü için belirli ürünler yasal olarak, satışa sunulmadan önce onaylı bir test kuruluşu tarafından verilmiş CE tip onay Sertifikasına sahip olmalıdır. Ürün özellikle Avrupa pazarı için oluşturulmadıysa onaylanması bulunmayacak ve ürün uygun olmayacaktır. Tüm Black & Decker ürünlerinin ilgili yasal standartlara uyumlu olması özellikle dikkat edilen bir konudur.

Black & Decker tarafından Avrupa pazarında satışa sunulan tüm ürünler CE uyumludur. Black & Decker Avrupa organizasyonu, Avrupa pazarında satışa sunulan tüm ürünlerin CE işareti taşıması için gerekli yasal şartların temin edilmesinden yasal olarak sorumludur.

Amerika veya Uzak Doğu’da satılan ürünlerin kişiler veya üçüncü şahıslar tarafından Avrupa ülkelerine ithal edildiği bilinmektedir. Ürün görünüşte Avrupa’da satılanlarla benzer olsa da, tasarımı ve/veya bazı bileşenleri CE uyumlu olmayabilir.

Ek olarak Black & Decker, tamir ve servisi içeren, denetimi sağlanan garanti hizmeti sunar. Garanti şartları ülke veya bölgeye (Amerika/Avrupa) göre değişir.

Avrupalı bir kullanıcı Avrupa dışından bir ürün alırsa destek gerekmesi durumunda, ürünün ilk satın alındığı yer ile temasa geçmelidir. Ürün internet üzerinden satın alındıysa satıcı veya ithalatçı güvenlik ve diğer kanunlara uygunluk dahil, yasal sorumlu olurlar.

Yukarıda belirtilenlerin kullanıcı için yetersiz olması durumunda, ürünün kullanıldığı ülkedeki Black & Decker servisi ile temasa geçilmesi gerekir. Bu durumda belirli şartlarda kısıtlı destek sunulabilinir.

Kullanıcıların bilmesi gerekir ki yukarıda belirtilen durumda ve açıklanan nedenlerden dolayı ürünün satın alındığı ülkedeki Black & Decker servisleri ile doğrudan temas edilmesi halinde, Black & Decker servisleri ülkeleri dışına servis hizmeti veremezler.